Navigation Menu+

Om Sri Lanka

På Sri Lanka taler befolkningen Sanskrit. Det er de indfødtes sprog. På Sanskrit betyder Sri Lanka ”den ærværdige ø”, hvilket er meget rammende for Sri Lanka. Øen er fantastisk smuk, og er en sand perle i det store Asien.

Asien er anderledes end Europa, og er generelt en verdensdel, som rigtigt mange europæere besøger. Det er også en sund ting, for forholdene i Asien er markant anderledes end vi er vant til.

Sådan er det også på Sri Lanka, som endnu ikke er overbefolket af turister i højsæsonen, men stadigvæk kan nydes af de relativt få turister. Tag dog ikke fejl, her er andre turister, og det er der selvfølgelig en årsag til. Øen indeholder det hele. Her er betagende bjerge, hvor naturen er ufattelig, uhåndgribelig, og overvældende smuk. Her er store teplantager, hvor noget af verdens fineste the bliver dyrket.

De små bjerSri Lanka2gveje kanter sig vej igennem landskabet, og kørslen er ofte aggressiv, men der sker forbavsende få ulykker. Bjergvejene er hugget ind i landskabet, og giver mulighed for at nyde naturen undervejs. Her har man udsigt over frodige dale, og pludselig befinder man sig inde midt i en frodig skov, hvor man kan høre dyrenes lyde. Man har selvfølgelig også mulighed for at tage ud til kysten, hvor man kan finde nogle af Asiens smukkeste sandstrande.

Kridhvide, og med små øer liggende lige uden for stranden. Palmerne vejer, og tempoet er afslappende, så man føler at man kan slappe af, og bare overgive sig til naturen, og til dagligdagens magelige tempo.

Srilankanerne er befolkningen på øen, og de er utroligt hjælpsomme og venlige. Her finder man en menneskelig ydmyghed, og en lyst til at hjælpe hinanden. Her finder man nysgerrige mennesker, der har lyst til at høre om europæernes liv og dagligdag. Her adskiller befolkningen sig i høj grad fra de europæiske lande, hvor befolkningen ofte har nok i sig selv.

Sri Lanka har en frodig natur, hvilket også betyder et ufatteligt lækkert køkken. Her tilberedes maden med lokale råvarer, som ofte er helt friske og lækre. Her spises den friske fisk fra havet, og her har man mulighed for at smage ufattelig lækker frugt.Sri Lanka3

Vejret på Sri Lanka er godt det meste af året og øens to monsuner gør, at man altid kan besøge Sri Lanka og have perfekt strand vejr. Fra maj til september er vejret bedst på østkysten, mens man i perioden december til februar finder det bedste vejr på vestkysten. Selvom monsunen er over øen, betyder det ikke dagsregn, men regn som man kender det fra østen – et par timer med kraftig regn og derefter høj sol og masser af varme.

Det er således muligt, at besøge Sri Lanka året rundt og du kan sagtens planlægge rundture på øen selvom det rammer ind i monsun områder.

Sri Lanka har mange ting at byde på, både til børnene og til de voksne. Det er ikke et sted fyldt med turister, til gengæld er der mulighed for unikke oplevelser, som man vil huske resten af livet. En sand perle.

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *