Navigation Menu+

De 10 største favoritter til at vinde Wimbledon 2014

Wimbledon er nok den største af de fire Grand Slam turneringer, der kører hvert eneste år. Selvom der også er stor prestige i at vinde de øvrige tre titler, så er det helt klart Wimbledon turneringen, der har det største omdømme af de fire. I 2013 var det overraskende nok briten Andy Murray, der kunne stille sig øverst på sejrsskamlen, mens Marion Bartoli vandt damernes turnering. Igen i år er Andy Murray blandt favoritterne til at hive titlen i hus, mens Bartoli er skubbet helt ud af det fine selskab i følge bookmakerne.

De fem største favoritter til at løfte Wimbledon trofæet indenfor mændenes turnering er Novak Djokovic, Andy Murray, Rafael Nadal, Roger Federer og Juan Martin del Potro. Der er ikke mange overraskelser at komme efter der. Dog Djokovic klart favorit til at trække sig sejrrigt ud af turneringen, og der er nok ikke nogen tvivl om, at han er sulten efter at få revanche, efter han tabte finalen til Murray sidste år. Bliver det igen til en finale mellem de to dygtige herrer, så vil serberen formodentlig gøre alt, hvad der er i hans magt, for at han kan blive den næste vinder.

Et godt bud på en joker, der kan komme ind og overraske alt og alle, kunne eksempelvis være schweizeren Stanislas Wawrinka. I januar 2014 slog han noget overraskende både Novak Djokovic og Rafael Nadal under Australian Open, som han endte med at vinde med sejren over Nadal. Så han har allerede vist, at han er i stand til at lege med hos de helt store drenge. At starte året ud med at vinde sæsonens første Grand Slam titel kan vel sagtens være en gyldig grund til at putte ham i en favoritrolle til Wimbledon, når den turnering skal afvikles senere på året.

Tennis2Fun fact: vidste du at mange af de nominerede til at vinde Wimbledon 2014 har været ambassadører for blandt andet Head tennisudstyr?

Dog er hverken den kvindelige vinder af Australian Open 2014, kineseren Li Na, eller den forsvarende Wimbledon mester, Marion Bartoli, i favoritrollen til dette års udgave af Wimbledon Championships. Derimod er det formodentlig Serena Williams, der i følge bookmakerne hiver sejren i land i år. Li Na er sat helt ned på en femteplads over favoritterne til at vinde turneringen i år, og det kan være lidt overraskende, fordi hun også er startet så godt i 2014 sæsonen med en Grand Slam titel. De tre øvrige tennis kvinder, der også er favoritfeltet, er Victoria Azarenka, Maria Sharapova og Petra Kvitova.

Om det bliver de to Australian Open vindere, der ender med at vinde Wimbledon 2014, skal nok blive spændende at se. I hvert fald kan du se frem til en rigtig underholdende turnering, når Wimbledon starter op igen i juni. Det kan selvfølgelig også være, at bookmakerne får ret, så Serena Williams og Novak Djokovic løber med sejren. Serena Williams havde i hvert fald et forrygende 2013, så det er forståeligt, at hun har fået rollen som absolut favorit til at vinde turneringen. Men det bliver vi meget klogere på, når turneringen slutter engang i juli måned.

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *