Navigation Menu+

Moderne alternativer til den traditionelle kaffemaskine

Lugten af frisk kaffe om morgenen, når man kommer hjem fra  arbejde, eller sågar om aftenen – den er fantastisk.

Kaffe er stort set ikke usundt, det smager rigtig godt – og det er generelt billigt at lave. Hvis du investerer i en ordentlig kaffemaskine er det i den grad billigt – faktisk er det i nogle tilfælde, under en krone pr kop kaffe. Det kan ikke gøres billigere.

Vi lever i en moderne tid, hvor der hver eneste dag bliver opfundet og produceret nye produkter.

I de sidste par år er der blandt andet sket en del indenfor kaffe-branchen, hvor man er gået fra at have en traditionel kaffemaskine, til at have små maskiner der kan lave kakao, te, kaffe, kaffe med karamel, fløde, og mange andre varianter.

I denne tekst vil vi se på alternativer til den traditionelle kaffemaskine.

Madmaskiner3Kapsel kaffemaskiner
En kapsel kaffemaskine er i virkeligheden ikke kun en kaffemaskine, men en maskine som kan brygge mange forskellige varme drikke.

En kapsel maskine kan brygge forskellige kaffer – både de traditionelle men også mere avancerede som Caramel Macchiato. Den kan sågar også lave forskellige kopper te og kakao.

Hvad er der så smart ved en kapsel maskine?

Det smarte er at det er billigt og nemt. En kapsel – som du skal bruge til at brygge en varm drik, koster fra 2 til 7 kroner. Det er billigt – for du skal huske på, at det ikke nødvendigvis er en normal kop kaffe – det kan være en varm drik, der normalt koster 50-60 kroner på en café.

Man sætter kapslen i maskinen og trykker på en knap. Voila – 30 sekunder efter har du en lækker varm drik. Forestil dig at du har fået gæster på besøg. Hvad er mere indbydende end en kop billig luksuriøs varm drik, som tager 30 sekunder at lave? Næppe meget andet!

De populæreste kapsel kaffemaskiner er fra Tassimo, Dolce Gusto og Nespresso.

Madmaskiner2Espressomaskiner
En espressomaskine er ikke helt det samme som en kapsel maskine – men tæt på.

En espressomaskine kan ofte kun lave kaffe og er tilkoblet vandrørene i huset. Det er med andre ord, det samme som en kapsel kaffemaskine – bare mere professionelt.

Hvis du aldrig har haft andet end en kaffemaskine før, anbefaler vi at starte ud med en billig kapsel kaffemaskine. Hvis den er en succes (hvilket den ofte er), så kan I overveje om I vil investere flere penge i en professionel espressomaskine.

En professionel espressomaskine laver ikke blot bedre kaffe, men også til billigere penge.

Om du kan nøjes med en kaffemaskine, er det kun dig der ved. Hvis I bare drikker normal kaffe og er tilfredse med dette, er en kaffemaskine sikkert fint nok. Hvis I dog gerne vil have nogle af de mere luksuriøse varme drikke i ny og næ, er en kapselmaskine et godt bud. Hvis I er kaffefanatikere og går meget op i kvaliteten, kan I overveje en espressomaskine.

God vind – og god fornøjelse med de varme drikke..

1 Comment

  1. Hejsa.
    Findes der virkelig ikke en kaffeautomat eller espresso automat som også laver varm kakao. Der skal være en beholder i den til kakao.
    Er det virkelig kun industriel maskiner som kan lave det

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *