Navigation Menu+

Sjælland rundt på vandet

Så kom de første varme dage til Danmark, og vanen tro, tog vi ud og sejlede Sjælland rundt. Der er jo visse fordele ved at være selvstændig, en af dem er at man mange gange selv har mulighed for at planlægge sine arbejdsdage, og fridage.

Så vi hev lige 3 dage ud af kalenderen og tog den årlige tur rundt om Sjælland i vores dejlige sejlbåd. Hvor har vi dog haft mange glade og hyggelige stunder ombord på den. Vi var denne gang heldige med at det gode vejr holdt i nok til dage til at vi kunne hele vejen rundt og nyde solen samtidig. Vi er godt nok bleve brune af solen, det bliver man jo når man er til søs.

Inden vi stod til søs skulle vi selvfølgelig tjekke om udstyret var i orden. Der har vi altid en god og grundig tjekliste, som vi bruger hvert år. En af de vigtigste ting der står på den er redningsflåde og redningsveste. Det giver jeg mig altid god tid til at tjekke igennem, og jeg overlader det aldrig til andre end mig selv. Alt var i orden, og dermed tog vi afsted.

sikker redningsvestFørste dag

Den første dag gik hurtigt, som altid. Der skal man jo lige ind i rytmen igen, og der er så mange ting der lige skal falde på plads, så det bliver til en rutine. Det er også altid efter den første dag, at man får den bedste nattesøvn, fordi man er simpelthen altid så udmattet efter mange timer på vandet, og fordi at man lige skal ind i rytmen igen. Vi sluttede dagen af med at grille en kylling vi havde med hjemmefra, og et enkelt glas rødvin hver.

Anden dag

Det føles altid bedre på anden dagen, fordi der har man fået styr over det hele igen, og dermed går det hele meget lettere, man bliver ikke så udmattet og har meget mere overskud til at pjatte lidt. Vi fik også smidt nogle fiskeliner i vandet, og sørme om vi ikke fik fanget vores aftensmad også. Igen var det skønt vejr og vi nød solen i dens fulde drag. Heldigvis havde vi masser af solcreme med, ellers havde det ikke været sjovt. Dagen blev sluttede af med en dejlig grillet torsk, og denne gang to glas rødvin.

sikker redningsvest3Tredje dag

Så var vi nået til sidste dag, og den behøvede bestemt ikke at gå hurtig. Vi vidste godt at lige så snart vi var i havn igen, så ville de daglige tanker og rutiner vende tilbage. Desværre var der ikke så meget at gøre ved det. vi havde begge to masser af arbejde der ventede, så det var bare med at nyde det gode vejr og den dejlige fred og ro, inden man kom tilbage til storbyens larm og travlhed. vi tog en lille pause på vejen, og slikkede noget sol på dækket. Havnen kom hurtigt tættere og tættere på, og det samme gjorde tankerne om at nu skulle vi snart til at knokle igen . Som altid havde det været en skøn tur, og vi kunne begge to kun glæde os til at det rigtig blev sommer, så vi kunne komme ud på vandet igen.

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *