Navigation Menu+

Besøg Århus på en dag

Hvis du planlægger en dagstur til Århus, er her et par gode råd til interessante steder og gode restauranter – også dem, som ikke altid er at finde i de store turistguides. Der kan være mange grunde til at besøge Århus. Og hvad enten du er i byen i forbindelse med et andet ærinde eller fordi du har sat en dag af til shopping eller kunstbesøg, kan du hurtigt sammensætte en hel dag med alt fra forretning til natur og naturligvis også en god madoplevelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHold en pause i Århus Domkirke
Er du på jagt efter butikker, er det svært at komme udenom strøget, som starter ved Århus Hovedbanegård og ender ved Århus Domkirken. Hvis du derfor trænger til et lille pusterum ovenpå de kommercielle indtryk, er der næsten altid åbent for besøgende i Århus Domkirke. Udover en kort pause i stilhed og lidt hvile får fødderne, får du også en smuk oplevelse af en stor kirke, som skaber en særlig kontrast til byrummet udenfor.

Særlig stemning og butikker i Latinerkvarteret
Leder du efter en lidt anden type butikker, som ikke findes i mange andre lignende storbyer, skal du gå direkte efter ”Latinerkvarteret”. Denne del af byen er gaderne bag Århus Domkirke og ned til Nørregade. Her er de fleste gader brostensbelagte, smalle og der kører heldigvis kun få biler. Husene er gamle og rummer altså en del unikke og kvalitetsorienterede forretninger. Særligt er gaden ”Guldsmedgade” på det seneste blevet indtaget af gode tøjbutikker og her finder du også et rigtigt god bud på en god frokostrestaurant ved navnet Langhoff & Juul, som er en økologisk købmand og spiseri.

Frokost langs åen
For at blive ved frokostudvalget kan du også vælge at sætte kurs med den meget omtalte ”Århus Å”, som er en lille kanal fra havnen og et stykke ind i byen. Langs kanaler er der rigtig mange caféer, som tilbyder nogenlunde det samme, men alle af en nogenlunde kvalitet. Om sommeren er det et skønt sted at sidde ude og nyde byens leben.

Aarhus3Ta’ en tur i regnbuen
Efter frokost kan du meget vel bevæge dig videre langs åen, i modsatte retning af havnen. For enden af åen har du udsigt til det berømte og meget anerkendte kunstmuseum i Århus, AROS. Det er stor rødstensbygning, som på poppen prydes af Olafur Eliassons installation ”Rainbow”. Og her skal du bare op! Det er ikke alene en særlig oplevelse at gå rundt i de skiftende farver, det er samtidig alle tiders udsigt over Århus.

Det nye Frederiksbjerg
Efter dagens kulturelle input er det måske tid til at hvile benene igen. Du kan derfor søge mod Frederiksbjerg, som er en del af byen, der igennem de seneste 10 år har undergået en stor udvikling og nu tilbyder både lækre cafeer og gode butikker. Du kan også finde det store indkøbscenter ”Bruuns Galleri”, hvis der stadig er trang til at kigge butikker.

Majestætisk natur
Hvis du trænger til at slutte turen i mere rolige omgivelser, kan du herfra tage bus eller spadsere en halv times tid til Marselisborg. Her ligger Dronnings sommerresidens og området er generelt fyldt med smukke udkigspunkter til både hav og skov. Helt nede ved vandet finder du også Århus Marina, hvis du kan overveje at nyde en fortrinlige fiskemenu til aftensmad.

Dagsprogrammet kan naturligvis skæres til præcist efter dine behov, men dette er nogle højdepunkter, som en gammel århusianer vil råde sin bedste ven til at besøge.

God fornøjelse

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *