Navigation Menu+

Sådan kickstarter jeg julestemningen

Julen står snart for døren – for nogle er dette ensbetydende med en masse stress, hvor andre ser julen som en magisk årstid. Jeg hører selv til den gruppe af danskere der ELSKER julen – Som i VIRKELIG elsker julen!
Hos os bliver der allerede pyntet op i oktober måned og juleindkøb bliver foretaget i slutningen af december, hvor vejret er koldest, de mørke timer længst og, hvor der er størst chance for sne. Der er ingen sure miner, kun julesang og glade ansigter.

Men sådan har det ikke altid været. Jo, jeg har altid elsket julen, men ind i mellem har jeg haft svært ved at finde juleglæden eller julestemningen frem, hvilket kan ødelægge humøret i hele december måned. Jeg hader når det sker og jeg arbejder hårdt på, at det ikke sker. Det ønsker jeg bare ikke, for julen er så glædelig en højtid.
Jeg har derfor også lavet et par iagttagelser på, hvad der skaber julestemningen hos mig. Er det at kigge på nisser? Er det sne i landskabet eller er det måske noget helt tredje? Jeg vil nu fortælle dig om de tre ting, der er vigtigst for mit julehumør.

Julestemning2Julebagværk

Jul og kage passer sammen som pølse og brød eller sommer og gril. Det er bare et perfekt match, ikke kun fordi det smager godt, men fordi det også er VIRKELIG hyggeligt at bage julekager og lave konfekt.
Jeg er heldigvis gift med en professionel hobby bager, der kan lave hvad som helst. Vi bruger rigtig meget tid i julen på, at stå og bage. Alt fra vaniljekranse, pebernødder, brunkager til marcipan konfekt og peberkagehus. Vi afsætter gerne to dage i december til bare at stå og hygge i køkkenet.

Der bliver skruet godt op for julemusikken, nissehuerne kommer på og så begynder sjoven. At bage julekager virker rigtig godt for mig og det er blevet en fast tradition hos os.

Julepuslespillet

Weekenderne bliver afsat til familietid. Her bruger hele familien meget tid sammen. Både med at tage til julemarkeder, klippe og klistre og ikke mindst, at lægge årets julepuslespil!

Vi køber hvert år et julepuslespil på min. 1000 brikker som hele familien samles om. Et puslespil på 1000 brikker kan lige samles på en lørdag/søndag og passer perfekt ind i stemningen. Vi starter med at lave noget varm kakao, så finder vi lidt julekager frem og så begynder det hyggelige arbejde med at samle et flot julemotiv.
Det er sjov hygge for hele familien!

Julestemning3Juletræet skal ind FØRST i december

Vi er ikke gode til de gamle traditioner om, at juletræet først skal ind d. 23 december… Juletræet er så flot og er for os, lige så vigtigt som nisser i hjemmet. At kunne kigge på et flot pyntet juletræ gennem hele december betyder rigtig meget for os, så derfor kommer juletræet ind senest d. 10 december, hvorefter det bliver pyntet med det samme! Vi var først bange for om nålene ville falde af inden juleaften, men nu har vi gjort det i flere år og træet ser stadig godt ud selv til nytår.

Disse tre aktiviteter er vigtige for min julestemning. Hvad er vigtigt for din?

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *